Nationale- en Internationale Wedstrijden en Verslagen
(laatste update 16.12.2017)
Deze pagina is bedoeld om grote wedstrijden aan te kondigen die van belang kunnen zijn voor catters uit Nederland en omstreken. Ook de verslagen van onze leden worden hier weergegeven. Klik op het logo hieronder en je hebt toegang tot verdere detailinformatie op de nfb site.
 
Eén brug verder: Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro voor Nacra 17

Persbericht: Nederlands bedrijf sleept Olympisch contract binnen

NACRA catamarans exclusief leverancier van Olympische zeilcatamaran discipline.

Stresa Lago Maggiore,( Italië). Het wereldwijd overkoepelend orgaan voor de wedstrijdzeilsport ISAF heeft besloten welk materiaal er gebruikt zal gaan worden in de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016. Zo is er voor de discipline “ Catamaran gemengd dames/heren” voor de NACRA 17 gekozen. NACRA is van oorsprong een Amerikaans catamaran merk wat sinds 1975 deze snelle tweerompers produceert maar is sinds 2007 in handen van het Nederlandse bedrijf NACRA SAILING INTERNATIONAL gevestigd in Scheveningen haven.

“Het mag een unicum worden genoemd dat een Nederlands bedrijf met Nederlanders aan het roer, gekozen is als exclusief leverancier voor de Olympische Spelen. Voor alle duidelijkheid, het gaat hier om de volledige boot inclusief de drie zeilen die worden gebruikt. Nog geen uur nadat de keuze bekend werd, kwamen de faxen en e-mails binnen en hadden we binnen “no time” meer dan 100 stuks genoteerd” aldus directeur Sales & Marketing Gunnar Larsen. “ Het is ongelooflijk mooi dit mee te maken, we hebben hier erg hard en met een groot en deskundig team aan gewerkt!”

Over NACRA Sailing International

NACRA Sailing International is wereldwijd leverancier van catamarans tot 25 voet lang. Met meer dan 80 dealers over de wereld is NACRA toonaangevend. Een netwerk van service verlenende bedrijven verzorgt de verkoop en promotie over de gehele wereld. Het hoofdkantoor van NACRA is sinds 2007 gevestigd in Nederland. NACRA is in 1975 opgericht in Californië en heeft in 2010 haar 35-jarige bestaan gevierd.

NACRA, always one step ahead!

 Ter referentie kunt u de officiële melding bekijken op de ISAF website middels deze link

 
Voor nfb wedstrijden:    
 
Voor klassenwedstrijden in NL
Onderstaande links geven, voor zover al aanwezig, informatie over te houden klassenwedstrijden in Nederland van de meest belangrijke catamaranklassen:
 
Dart: http://www.dartcat.nl/ 
F18 klasse: http://www.f18-international.org/bboats.htm  
FX-one: http://www.hobiecat.com/sailing/models_fxone.html
Hurricane: http://www.hurricane59.com
Nacra: http://www.nacra.org/
Prindle: http://www.catamaran.co.uk/nacra_prindle_class_association2.htm
Topcat: http://www.topcat.de
Tornado: http://www.tornadouk.com
 
Voor open- en clubwedstrijden van andere catclubs in NL: onder voorbehoud van aanwezig zie pagina 'externe links'